MtechMapin tekijät – ketkä ovat MtechMapin takana?

Miten MtechMap-sovellus on syntynyt ja ketkä ovat sen takana? MtechMapin tiimi paiskii töitä Rovaniemellä hyvällä meiningillä. Porukassa on mukana viisi ohjelmistokehittäjää: Aarne, Jesse, Mikko, Päivi ja Tuomas.

Tuotekehitystä todelliseen tarpeeseen

MtechMap kehitettiin todelliseen tarpeeseen vuoden 2018 alussa, kun Mtechillä tehtiin karttasovellus myynnin ohjaukseen Vilomix-nimiselle asiakkaalle. Se rakennettiin aiemman reittioptimointisovelluksen pohjalle. Samalla huomattiin, että asiakkuuksien hallintaan tehdyssä karttasovelluksessa voisi olla potentiaalia myös laajemmille markkinoille, tarvitaanhan myyntityössä helposti mukana kulkevia apukeinoja asiakastapaamisten suunnitteluun ja muistiinpanojen hallintaan.

Sovelluksen ensimmäinen versio julkaistiin helmikuussa 2018 ja Rovaniemen tiimi tuli työstämään sitä eteenpäin maaliskuussa. Ensimmäisenä tehtävänä oli tehdä mobiilituki alkuperäiselle idealle, ja tuotekehityksen aikana nimikin muuttui MtechSalesMapista napakammaksi MtechMapiksi.

Palaset loksahtavat kohdalleen

Rovaniemen tiimin Aarne kertoo, että sovelluksen kehittämisessä innostavinta on ollut ehdottomasti uusien asioiden oppiminen ja monenlaiset ahaa-elämykset kehitettävän tuotteen parissa.

Aarnen vastuualueena on sovelluksen frontend-puoli, eli yksinkertaistettuna kaikki näkyvä puoli. Hänen työnsä on kuin legoilla rakentamista: tehdessä näkee kehityksen jatkuvasti pala palalta. Innostavinta on nähdä vaikeimpien palasten loksahtavan kohdalleen, eli kun saa valmiiksi haastavan ominaisuuden tai korjattua hankalan bugin.

Tiimityöllä tuloksiin

MtechMapin tiimi tekee tiivistä yhteistyötä. Joka aamu kokoonnutaan yhteen ja katsotaan, missä ollaan menossa nyt ja mihin suuntaan lähdetään seuraavaksi. Haasteet ja ongelmat jaetaan ja mietitään niihin ratkaisuja yhdessä.

Käytössä ovat ketterät ohjelmistokehityksen mallit, joihin kuuluvat kahden viikon sprintit eli kehitysjaksot. Jokainen sprintti alkaa suunnittelupalaverilla, jossa asetetaan tavoitteet. Sprintin päätteeksi kokoonnutaan retroon, jossa arvioidaan menneen sprintin tavoitteiden toteutumista ja voidaan ottaa taas eväitä seuraavaan jaksoon.

Päivät koostuvat tavallisista ohjelmistokehittäjien tehtävistä: on sovelluksen testaamista ja kehittämistä, tuotantoympäristön säätämistä ja uusien asioiden opiskelua. Sovellusta testataan sekä yksikkötesteillä että varsinaisen testaajan toimesta.

Rovaniemen tiimi on tehnyt hyvää työtä! Sovellus tuo helpotusta yhä uusille myyntityön tekijöille ja kerää kiitosta ympäri Suomen.

2019-01-02T12:56:35+03:0002.1.2019|