Liikkuva työ – miten taklata haasteet reissutyössä?

Vaikka asioita voidaan hoitaa koko ajan enemmän myös digitaalisesti, on liikkuva työ edelleen yleistä. Selkeästi reissutyötä tekevät esimerkiksi lentoemännät sekä konduktöörit, jotka hoitavat työnsä liikkeessä. Liikkuvaa työtä tekevät myös perinteisesti myyntiedustajat, mutta myös moni muu: esimerkiksi kouluttajat ja esiintyjät tekevät liikkuvaa työtä. Millaisia haasteita reissutyö asettaa tekijälleen?

Reissutyössä riittää haasteita

Reissutyö ei ole pelkkää auvoa, vaan siihen liittyy haasteita esimerkiksi hyvinvointiin liittyen. Ruoka-ajat voivat venyä epäsäännöllisiksi, eikä vuorokausirytmi ylipäätään aina ole samanlainen. Matkatyö voi vaikuttaa haitallisesti myös sosiaalisen elämään ja kuormittaa esimerkiksi perhe-elämää, jos toinen vanhemmista on jatkuvasti poissa. Jos reissutyö edellyttää pitkien lentojen lentämistä, tulee kuvaan lukuisia lisähaasteita, kuten veritulppariskiä.

Kaikkia haasteita ei voida poistaa, mutta esimerkiksi jaksamiseen liittyviä haasteita voidaan yrittää taklata pienillä teoilla. Kun muistaa pitää hätävaraeväät mukana, ei liian pitkä tauko ruokailusta pääse laskemaan verensokeria. Lisäksi aina kotiin palattua kannattaa panostaa palautumiseen ja käyttää siihen aikaa: reissutyö kuluttaa työntekijää enemmän kuin tavallinen toimistossa työskentely.

Liikkuvassa työssä on myös puolensa

Etuna liikkuvassa työssä on se, että se on niin vaihtelevaa. On ihmisiä, jotka eivät edes voi kuvitella istuvansa kahdeksasta neljään tietyssä toimistossa tietyllä työpisteellä, vaan nauttivat työn vaihtelevuudesta, oli se sitten asiakkailla käymistä tai lentämistä pitkin poikin. Reissutyön etuna on aina se, että maisemat vaihtuvat ja jokainen päivä on erilainen.

Liikkuva työ tarvitsee sille soveltuvan CRM:n

Jos tekee liikkuvaa työtä myynnin parissa, on syytä huolehtia siitä, että käytössä oleva CRM tukee sitä. Kartalla näkyvä CRM on hyödyllinen myyntiedustajalle, joka käy useassa kohteessa saman matkan aikana. MtechMapin avulla suunnittelet reitin asiakkaalta asiakkaalle helposti. Jos teet liikkuvaa myyntityötä, tutustu MtechMapiin! 

2018-12-04T10:54:42+02:0004.12.2018|