Onko yrityksesi asiakasrekisteri oikeassa paikassa?

Myyntityössä asiakkaiden tiedot on pidettävä järjestyksessä ja helposti saatavilla. Yllättävän monessa yrityksessä asiakasrekisteri on edelleen Excelissä tai sähköpostin yhteystiedoissa, vaikka asiakkuuksien hallintaan olisi saatavilla nykyaikaisia, juuri tähän tarkoitukseen suunniteltuja työkaluja.

Excel, perinteinen muistivihko tai myyjän muisti eivät ole hyviä asiakashallinta- eli CRM-työkaluja varsinkaan liikkuvaa myyntityötä tekeville. Saati sitten tiimille, jossa tiedon on kuljettava reaaliajassa työntekijältä toiselle.

Karttapohjainen asiakasrekisteri liikkuvalle myyjälle

Asiakasrekisterien ylläpitojärjestelmistä kannattaa valita omansa käyttötarkoituksen perusteella. Liikkuvaan myyntityöhön sopii MtechMap, joka sijoittaa asiakkaat kartalle ja helpottaa myyjän reitin suunnittelua. Suoraan karttanäkymästä saat auki kunkin asiakkaan tiedot ja pääset myös lisäämään uusia muistiinpanoja uudesta sekä soittamaan asiakkaalle suoraan sovelluksesta.

Asiakastapaamisissa käyville myyjille on tärkeää, että asiakasrekisteriä pääsee päivittämään niin puhelimella kuin tietokoneen selaimellakin. Tällaista järjestelmää voi tarvittaessa päivittää toimistolta, vaikka myyjä olisikin reissun päällä. Tiedot voidaan myös jakaa myyjältä myyjälle, samoin esimies voi seurata myynnin edistymistä.

Pidä huolta asiakasrekisteristäsi

Riippumatta siitä, miten hyvä, helppokäyttöinen ja nykyaikainen asiakasrekisteri onkaan, on ylläpito sen käyttäjien harteilla. Uusien muistiinpanojen tekoon ja yhteystietojen päivittämiseen on sitouduttava, eikä luotettava vain omaan muistiinsa.

Kun päivitykset tehdään ajallaan ja loogisesti, voi asiakasrekisterin muistiinpanoista nähdä, miten kukin asiakkuus on edennyt ensimmäisestä yhteydenotosta aina viimeisimpään tilaukseen asti. Taitava myyjä pystyy myös päättelemään näiden taustatietojen perusteella, milloin asiakkaalla saattaisi olla tarvetta seuraavalle tilaukselle.

Voisiko MtechMap olla sopiva asiakasrekisterijärjestelmä juuri sinun yrityksellesi? Kysy lisää puhelimitse 044 7177 700 tai ota käyttöön ilmainen kokeilukuukausi sivullamme www.mtechmap.fi.

2019-01-22T09:17:00+02:0022.1.2019|